top of page

Zatopit si sklem? Ano, slyšíte dobře.

Aktualizováno: 3. 11. 2020

Tuto revoluční novinku, infratopné sklo ThermoGlass®, uvedla na trh firma Dafe Plast.



Kde mohou mít své využítí?

Skla jsou určena především do zimních zahrad, altánů, ateliérů, fasádních systémů a designových objektů, zkrátka všude tam, kde v designu objektu převažuje sklo a není žádoucí nebo dostatečně technicky možné mít v objektu klasický topný systém.


Výhodou je jistě vysoká eliminace efektu "studeného skla". Odstraňuje tak pocit chladu v blízkosti velkých zasklených ploch,zabraňuje kondenzaci vodních par a mlžení skla.


Jak to tedy funguje?

Na vnitřní stranu interiérového skla je osvědčeným a dlouhodobě používaným výrobním procesem nanesena průhledná kovová nanovrstva. Tato transparentní vodivá nanovrstva se patentovanou technologií ThermoGlass® upraví laserem tak, aby bylo možno regulovat tok elektrického proudu a nastavit tak přesně požadovaný příkon a teplotu infratopného skla.




Vnitřní sklo je tedy sklo, kterým prochází elektrický proud a v izolačním skle plní funkci topného skla. Na další pozice v izolačních sklech jsou používaná skla podle individuálního požadavku zákazníka. V případě zvýšeného nároku na bezpečnost lze použít lepené sklo (rozbité sklo pouze popraská, ale zůstane vcelku). Povrchovou teplotu skla si (v závislosti na druhu termostatu) můžete měnit dle vašich potřeb, v rozmezí 25 až 60° C. Elektrickou vodivou vrstvu lze také využít jako senzor napojený na alarm bezpečnostního systému.


Nevýhody a úskalí použití

Vlastně nejsou :-) Skla nezhoršují vynikající tepelně-izolační vlastnosti izolačních dvojskel a trojskel a nemají vliv na světelnou propustnost. Nanosystém ohřevu skla je dokonale průhledný. Umožňují velký výrobní rozměrový rozsah, lze je vyrobit od velikosti 300 x 400 mm až po rozměr 2000 x 3000 mm.


V dnešní době rozvoje a používání bezrámových konstrukcí a požadavky na čisté, minimalistické interiéry, je za mě tato varianta osazení skel velmi vítána. Díky tomu se nemusí osazovat konvektorové topení do podlahy, případně nad podlahu a vzniká tak větší obytný prostor, který můžete využít. Do konvektorů zapadává prach, nesmí se na něj nic položit a zde je to tedy bez problému. Za mě palec nahoru.


171 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page